Anja Cecilie Solvik

Mine bilder bærer med seg en historie. Jeg blir ofte inspirert av mennesker jeg møter, og relasjoner mellom mennesker. Både mennesker jeg har møtt og mennesker jeg ikke kjenner. Jeg klipper ofte ut bilder fra aviser.

For eksempel bildet:" better days will come" er fra en artikkel om en gutt bosatt i en togvogn på flukt fra krig. Akkurat nå er jeg sterkt berørt av bilder av små barn som bærer på mindre søsken i et land oversvømt av vann. Disse bildene sammen med tekster og musikk hjelper meg til å finne de perfekte motiv.

Jeg leter hele tiden etter det vakre i det melankolske. Jeg synes jeg ofte får det beste utrykket ved å arbeide i sort/ hvitt, men jeg jobber også en del med farger. Grafikk handler om å skape kontraster og det synes best med få farger. 

Teknikken jeg bruker er maleri, foto eller etsninger. Kobberplater blir behandlet med diverse remedier (etsegrunn, jernklorid, spritlakk osv) i tillegg tegnet og risset i. Underveis trykkes mange prøvetrykk til jeg blir fornøyd. Når den er ferdiglaget, må den hver gang den skal trykkes svertes inn og slåes av. Alle mine bilder trykkes selvsagt manuelt og er en lang og nøysom prosess. Jeg har mitt verksted i Heggedal hvor jeg også driver det lille koselige galleriet Pikene ved broen.

Performance:

Alle mine performance har jeg skrevet selv. Her kombinerer jeg kropp og sang. Her ikler jeg meg underkjole, et plagg jeg anser for å være et slags kvinnelig sannhetsdokument. Og jeg ikler meg brudekjole. Kjolen er fra Anne Brun og utrykker skontrasten mellom  sorg og forventninger. I noen tilfeller har jeg opptredt naken. Å kle seg naken foran mitt publikum er for meg en måte å vise ærlighet og sårbarhet på.

"Du er en engel "

Etsning 17,5 x 29,5 cm

"Måne"

Etsning 49 x 59 cm

"Skjulested"

Etsning 79*59 cm

"Vår"

Etsning 39*74 cm

"Baller"

Etsning 11 x 14 cm

"Drikk din te med ømhet"

Etsning 12 x 16 cm

"Sterk i motvind"

Etsning 42,5 x 27 cm

"Always"

Etsning 15.5*23 cm

"Syk fugl"

Etsning 49,5 x 59,5 cm

"White Rabbit"

Etsning 20 x 49 cm