Eva Langås

Eva Langaas, født i 1940-2016.

Eva Langaas var en av Norges mest etablerte kunstnere. Hun debuterte på Høstutstillingen i Oslo allerede i 1972 og hadde sin første separatutstilling på det prestisjefylte galleriet Helland på Kungsträdgården i Stockholm et par år senere.

Siden den gang har hun vokst seg internasjonal med utstillinger i Roma, Genève, Singapore, New York og Paris.

Hun var faktisk den første norske kunstneren med separatutstilling i Roma etter krigen.

Eva Langaas' seneste internasjonale suksess var da hun i 2007 ble invitert av kulturministeren i Paris til å delta på den årlige vårutstillingen "Salon Réalités Nouvelles".

Siden 1946 er denne årlige begivenheten blitt arrangert i prestisjefylte utstillingslokaler som Grand Palais og Le Parc Floral de Paris. Eva Langaas ble invitert til å representere Norden sammen med verdenskjente kunstnere som Per Kirkeby fra Danmark og Bengt Lindström fra Sverige.

I forbindelse med sitt 70-årsjubileum åpnet Oslo bys ordfører Fabian Stang Oslo rådhus for en separatutstilling der hun viste over 100 malerier og litografier. Over 700 besøkende møtte opp på vernissasjen.

Kunsten til Eva Langaas kjennetegnes av sensuelle former i et vidt fargespekter. Hennes naturbilder er dramatiske og ligger i grenselandet mellom det abstrakte og det figurative, ofte med små innslag av kjente symboler.

Eva Langaas hadde en usedvanlig stor produksjon av litografier.

Hun arbeidet i Grafikksenteret i Oslo, og hennes bilder ble trykt på den opprinnelige pressen til Edvard Munch. Hun var et generøst menneske som også øste av sin kompetanse og erfaring til yngre kunstnere som holdt til i Grafikksenteret.

"Morgengry "

Litografi 58 61 cm

"Vårtegn II"

Litografi 47 x 33 cm

"Rød sol "

Litografi 12 x 62 cm

"September II "

Litografi 39,5 x 39 cm

"Vinterlys "

Litografi 30 x 61 cm