Gro Mukta Holter

Gro Mukta Holter (f. 1976) er maler, grafiker, tegner, designer, skribent, installasjonskunstner og tekstilkunstner.

For få år siden ga hun ut boken «Kjære MOR», og samme året lanserte hun kolleksjonen «The ART collection» med kunstputer og sjal i samarbeid med Ladyburk.

Gro Mukta Holter har designet fantasidukken Shwe Shwe Poppis for å skape arbeid til kvinner i Soweto – og dukken har vunnet internasjonal designpris og hedret av blant andre Oprah Winfrey, BBC og Ingerid Schulerud. 

Som liten var Odd Nerdrum hennes idol, og hun stod modell for hans maleri «Piken med sommerfuglen» som er del av David Bowies kunstsamling.

Etter Hovedfag på KHIO i 2004 har Holter hatt et 20-talls separatutstillinger i gallerier- og kunstforeninger over hele landet og et 50-talls kollektivutstillinger.

Mottok Oslo Kommunes Kunst og Kulturstipend (2010) og Statens Kunstnerstipend, arbeidsstipend for yngre nyetablerte kunstnere og er bl.a innkjøpt av Høyskolen i Oslo og Likestillingsdepartementet samt flere private samlinger.

Holters kunstnerskap handler om å verdsette håndverksteknikker og verdier, der identitet og en heuristisk tilnærming står i fokus.

Atmosfæren i motivene omfatter gjenkjennelige elementer, kombinert med en magisk realisme.

"Frem"

Litografi 13*19 cm

"Du får solen "

Litografi 35 x 25 cm

"Samspill"

Litografi 48 x 63 cm

HURRA

Litografi 12*12 cm

"Solen"

Litografi 13*19 cm

"Min"

Litografi 13*19 cm

"Hemmelig venn"

Litografi 35 x 24 cm

"Light of day"

Litografi 28 x 37 cm

"Vinger"

Litografi 13*19 cm

"Lykke"

Litografi 13*19 cm

"Balansekunst "

Litografi 35 x 25 cm

Magi

Litografi 63 x 48 cm