Gunilla har jobbet heltid som kunstner siden 2003 og det har vært de humoristiske og ofte melankolske kumotivene som har stått i fokus store deler av denne tiden. 

Siden 2009 har hun jobbet mer og mer med fugler som tema, og da spesielt de utrydningstruede (hele en av tre arter i Norge er truet). 

Hun samarbeider jevnlig med forskere og miljøvernorganisasjoner, og hun holder ofte foredrag om fugler og hva vi kan gjøre for å redde dem. 

Hun jobber med alle typer medier: olje, akryl, akvarell, pastell, gouache, tusj, fargeblyanter og blekk.

Arbeider blir til på lerret, papir eller MDF-plater. 

Gunilla har også jobbet mye med grafikk, og hun har lang erfaring med både litografi, serigrafi og digitale fremstillingsmetoder.  Hun er spesielt glad i litografi som uttrykksform, og har trykket lito hos Fredriksens Grafikk, Stentrykk, Jørund Sørensen og Tidaholm litografiska verkstad.

Holm Platou har hatt over førtisyv separatutstillinger og vært med på over åttien gruppeutstillinger i etablerte gallerier og kunstforeninger over hele Norge og Sverige.

Gunilla jobber også med mange andre miljøvernprosjekter, både alene, med andre kunstnere og designere, og med WWF, Naturvernforbundet og Framtiden i våre hender, for å nevne noen. Kjernetemaene er matavfall, søppel, forurensning og vern av natur. 

Gunilla deler atelier med mannen sin, og de bor i huset som ligger på samme gårdstun. Hennes mann, Eivind Stoud Platou, driver design- og illustrasjonsfirmaet Handverk.

"Ruffen"

Litografi 46*64 cm

"Ganske ok her da"

Litografi 24*16 cm

"Sånn ja"

Litografi 10*9 cm

"Unikum"

Litografi 26,5*18 cm

"Du Jeg"

Serigrafi 21*21,5 cm