Yvonne Jeanette Karlsen

Yvonnne Jeanette Karlsen (1966) er født og oppvokst i Fredrikstad. Hun bor i hjembyen, der hun også har atelier.

Sin utdannelse har hun fra reklame og estetiske fag ved Glemmen videregående skole. Hun var elev av Eser Afacan i 3 år. Med sitt vare og sanselige uttrykk og en fascinasjon for menneskekroppen, er hun en av de moderne kunstnere som er gjenskapere og tradisjonsbærere av en klassisk uttrykksform. Kunsten hennes består i hovedssak av oljemalerier og litografier.
 

Yvonne Jeanette Karlsen har vært representert på en rekke utstillinger, bl.a i Tyrkia, Oslo, Drøbak, Moss, Ski, Tønsberg og i Stavern. Hun har også vært omtalt flere ganger i bladet «Kunst» og "Kunstsamleren". Yvonne har også en stor tilhengerskare i Tyrkia, som følge av en stor utstilling i regi av den tyrkiske stat.
 

Ved en av hennes hennes siste utstillinger i Oslo, Frie Kunstner galleri, skrev den svenske poeten Håkan Sandell:

"Ett intressant tillskott utifrån till Oslos klassiskt-figurativa miljö finner jag i Yvonne Jeanette Karlsens sensuella och anatomiskt sköna djupmåleri, med dess goda öga för hud och ljus, där kulördramatiken från 1500-talets manierister möter 1800- talets realistiskt akademiska målare vad gäller bildernas motivuppbyggnad. Helt samtida känns de avspända intima stämningarna och den skugglösa klarheten."

"Back I "

Litografi 14 x 17,5 cm

"Back II"

Litografi 14 x 17,5 cm

"Solitude"

Litografi 14 x 17,5 cm

"Symbiose"

Litografi 46 x 65 cm

"De tre gratier"

Litografi 54 x 62 cm

"Søstre"

Litografi 50 x 61 cm

"Madonna"

Litografi 42 x 53 cm