Yvonne Wartiainen

"Jeg skulle ønske det fantes 50 timer i en dag istedet for 24 fordi jeg elsker å skape og å gjøre om et hvit, tomt lerret til farger og tanker - jeg elsker det"

 Om meg 

Jeg arbeider med flere teknikker som bl.a. litografi, dga, tegning, kull, maleri på papir og maleri på lerret. Jeg elsker å prøve ut nye teknikker og stiler, for å hele tiden utfordre meg selv - det er viktig - å stå stille er ikke en opsjon!

Inspirasjon til mine motiver er mennesker, følelser og bevegelse. Jeg trekker i menneskefiguren slik at jeg kobler sammen menneskets armer og ben med seg selv - som individ. Jeg kobler flere menneskefigurer sammen som gruppe og lager dynamikker for mellommennesklig samspill. I samspill med natur og by er mennesket og identitet mitt hovedfokus, og jeg uttrykker meg ved å blande figurativt og abstrakte virkemidler.

Stilen er leken, og fargespennet varierer mellom flotte, intense farger, til den mer dramatiske og monokrome, sort-hvite skalaen.

Jeg arbeider intuitivt ut i fra egne følelser og erfaringer. På samme tid gir bildene mine rom for at den som ser de skal kunne tolke motivene ut fra egne erfaringer og egen referanseramme.

Det er blitt sagt om mine bilder at "Det er ofte mye energi og flere lag i bildene hennes og bildene har mange fine detaljer som man oppdager litt etter litt." 

Jeg er kjøpt inn store aktører som bl.a. Amnesty International og Statoil Hydro og levert bilder til en rekker priser som eksempelvis Barentsprisen utdelt til Jonas Gahr Støre og Sergej Lavrov og ”Ærefrykt for livet” tildelt Wenche Foss.”, samt utsmykning til Skytterhusfjellet barnehage i Sør-Varanger.

Glødende lengsel

DGA 15*50 cm

Et godt ord I

DGA 50*50 cm