ACACIA JOHNSON PÅ GALLERI MY

ACACIA JOHNSON PÅ GALLERI MY

Polarfotograf kommer til Narvik og har utstilling hos Galleri My 19. april til 3. mai 2016

Vernissage: Utstilling POLARIS med Acacia Johnson
Polarfotograf og kunstner Acacia Johnson åpner sin utstilling POLARIS, en fotoserie om surrealistiske hendelser i det arktiske villmarka. Lørdag den 23. april blir det vernissage! Acacia vil fortelle om menneskes forhold til de polare områder og eventyrene bak bildene. Det blir også live musikk spilt av Nina Gaarden, feiring, og både originalbilder og plakater til salgs. Alle er hjertelig velkommen!

OM POLARIS:

Polaris er en fotoserie om surrealistiske hendelser i det arktiske villmarka. Til fots i landskapet på Island og i Alaskas arktis har jeg leitet etter øyeblikk som er på grensen mellom virkelighet og drøm, eller det overnaturlige.  Alene på disse reisene fokuserer jeg på hvordan naturens intense kontraster skaper ærefrykt i den som opplever den. Polaris, nordstjerna, blir en metafor for den allestedsnærværende magien som jeg oppfatter i et miljø som er ellers i konstant forandring.

Bildene er skapt med et 4x5 storformat kamera på Island og arktisk Alaska.

OM ACACIA:

Acacia Johnson er kunstner og fotograf med fokus på verdens polare områder. Opprinnelig fra Alaska, hun er nå basert i Nord-Norge og har skapt fotoserier i Alaska, Nord-Norge, Arktisk Canada og på Island. Halve året jobber hun som ekspedisjonsguide og fotolærer på Grønland, Svalbard og i Antarktis. Reiser, ofte ekspedisjoner, ut i landskapet er sentralt i hennes kunstneriske praksis. Hun er interessert i menneskes forhold til det arktiske landskap, og de opplevelsene folk har til felles i hele verdens polare områder. 

28.03.2016 22:37