VÅRE KUNSTNERE
Alvin Jensvold (født 3. mai 1954 i Kirkesdalen i Målselv) er en norsk kunstner og grafisk designer.
Han vokste opp i Bardu, men bor og arbeider i dag i Gratangen, der han driver firmaet Gulo Design.
Jensvold har hatt over 30 separatutstillinger med sine bilder.
Hans arbeider er innkjøpt av blant andre Norsk kulturråd, Statoil og Forsvarsmuseet.
Han bidro også under OL på Lillehammer i 1994.
Alvin Jensvold har i tillegg hatt oppdrag med utsmykking av offentlige bygninger, illustrert bøker, laget multimediaproduksjoner og plakatkunst.
Mine bilder bærer med seg en historie. Jeg blir ofte inspirert av mennesker jeg møter, og relasjoner mellom mennesker. Både mennesker jeg har møtt og mennesker jeg ikke kjenner. Jeg klipper ofte ut bilder fra aviser.
For eksempel bildet:" better days will come" er fra en artikkel om en gutt bosatt i en togvogn på flukt fra krig. Akkurat nå er jeg sterkt berørt av bilder av små barn som bærer på mindre søsken i et land oversvømt av vann. Disse bildene sammen med tekster og musikk hjelper meg til å finne de perfekte motiv.
Jeg leter hele tiden etter det vakre i det melankolske. Jeg synes jeg ofte får det beste utrykket ved å arbeide i sort/ hvitt, men jeg jobber også en del med farger. Grafikk handler om å skape kontraster og det synes best med få farger.
Teknikken jeg bruker er maleri, foto eller etsninger. Kobberplater blir behandlet med diverse remedier (etsegrunn, jernklorid, spritlakk osv) i tillegg tegnet og risset i. Underveis trykkes mange prøvetrykk til jeg blir fornøyd. Når den er ferdiglaget, må den hver gang den skal trykkes svertes inn og slåes av. Alle mine bilder trykkes selvsagt manuelt og er en lang og nøysom prosess. Jeg har mitt verksted i Heggedal hvor jeg også driver det lille koselige galleriet Pikene ved broen.
Anne Gundersen (f.1957)
Anne Gundersen er utdannet ved Høgskolen i Oslo og innenfor tegning og keramikk i Norge og i Odense, Danmark.
Anne Gundersen - Kunst - Fotografi - Poesi
Med utgangspunkt i fotografier, arbeider Anne Gundersen med å formidle poetiske stemninger.
Anne Gundersen arbeider som kunsthåndverker og billedkunstner.
Som grafiker arbeider hun med fotolitografi.
Hun har hatt en rekke utstillinger i Norge og Norden.
Billedkunstner Anne Kristine Thorsby, 1962, er født og oppvokst i Oslo. Utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo. Bor på Lillehammer.
Hun arbeider både med maleri og litografi. Hun har hatt mer enn 60 separatutstillinger og hennes litografier er i kommisjon i mange av landets gallerier. Thorsby er lansert internasjonalt med utstillinger i New York, Stockholm, Firenze og London.
Nærheten til fjell og hav har alltid vært en stor inspirasjonskilde for Thorsby. Hun lar seg inspirere av vill uberørt natur.
De siste årene har hun hatt lengre arbeidsopphold nordpå, hvor både naturen og fargene har en helt egen intensitet.
Thorsby har mottatt flere stipend og hatt flere offentlige utsmykkingsoppdrag. Innkjøpt av bl.a Justisdepartementet, Veidekke AS og Norsk Hydro. Hun har mottatt svært gode anmeldelser for sine utstillinger. "Bildene hennes er for gode til ikke å bli lagt merke til." Morgenbladets kunstanmelder Tommy Olsson.
Medl av NBK,BOA og BKO.
Björg har en rekke separatutsillinger og etterspørselen etter grafikken er stor.Mitt store kunstprosjekt er å glede andre, sier kunstneren Björg Thorhallsdottir. Gjennom bildene mine ønsker jeg å gi mot til å være seg selv, følge drømmer og tørre å elske, seg selv og andre. Björg er kunstner, forfatter, foredragsholder, relasjonsterapeut (Eq- instituttet) og Mpower-agent (Mpower Academy), og er kjent for sine vakre bilder fulle av farger og hverdagsfilosofi. Hun har ti år med kunstutdannelse innen grafikk, maleri, installasjoner og akttegninger fra blant annet kunstakademiet i Barcelona og Toulouse.
Björg er medlem av Norske Grafikere, og kunsten hennes er blitt utstilt både i inn- og utland. Hun jobber med både grafiske etsninger og maleri, og har hatt en rekke separatutstillinger. I tillegg har hun også utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer, både i Norge og i utlandet. Foto; Hilde Brevig
Cathrine Knudsen har siden sin debututstilling i 2003 fått en sterk posisjon i det norske kunstmarkedet. På utstillingene har publikum stått i kø og mottakelsen av Knudsens verk har vært eventyrlig.
Maleriene kan betraktes som abstrakte tilnærminger til naturens egne prosesser, bevegelser og strukturer. Verkene er preget av naturens fargepalett og former. Stiliserte former av bladverk, greiner, fjær, blomster, tang- og tare samt maneter kjennetegner hennes kunstneriske univers.
Det er den kontinuerlige prosessen av forfall og fornyelse som hele tiden foregår i naturens som inspirer Knudsen. Det er poesi, skjørhet og stillhet. Det som slites ned og bygges opp på samme tid. Lag på lag med naturens egne historier. Markspiste gamle vegger, som barken på et tre, naturens forvitring. Sartheten og roen I bildene er helt sentral. I naturen kjenner kunstneren på en helt egen frihet. Denne friheten gir større tankerom og en helt egen inspirasjon.
Delikat enkelhet og ro er avgjørende. Oljemaling i flere tykke lag skaper en kraftig dybdeeffekt og gir ulike strukturer i overflaten.
Knudsen lager også grafikk - både litografier, etsninger, tresnitt, monotypier og botaniske trykk.
Christopher Rådlund
TA BORT
Dagfinn Knudsen
La oss si det sånn, jeg har aldri båret noe ut herfra i løpet av de 20 årene jeg har holdt til her. Aktuell Kunst er i Dagfinn Knudsens atelier i en gammel bygård på Fredensborg i Oslo. Sterk terpentinlukt møter oss allerede i trappen med fordypinger etter 120 års skotrafikk. En avskallet dør fører inn til en lang gang, tapetsert med kitsch-sigøynerhoder, et håndmalt skilt og stabler med bilder.
Knudsen bokstavelig talt rydder vei inn i atelieret: Tomme fixativbokser, pensler, batterier, fjernkontroller, pensler, bilder, skisser, flasker og udefinerbart søppel skyves bort for å gjøre plass til jakker og fotografen. På alle papirer er det biltegninger, Knudsens form for drodling. Rot, utålmodighet og kreativitet er uten tvil overskriftene til rommet. Veggene er dekket av utallige kvinner fra blader og aviser, rabling og Knudsens egne ting i ulike stadier og materialer. En stabel støvete glasskasser er fylt med lightere. En ærverdig gammel vedovn troner i hjørnet ved siden av en eldre TV.
Maler og grafiker. Født i 1963 i Hellesylt. Privat lære hos billedhugger og maler Oddmund Raudberg 1991 – 92. Eget studio i Oslo 1991. Kunstneren har tidligere arbeidet med treskurd, kunsthåndverk og utsmykningsarbeid. Fra 1993 har han arbeidet mest med bildende kunst. Odd Nedrum elev, men kanskje den av elevene som har frigjort seg mest fra sin læremester. Han arbeider mest med oljemalerier, men litografiet har blitt en meget viktig uttrykksform for han. Når han lager litografier, er det i stor grad mediet som bestemmer uttrykket, og han tiltrekkes av å kunne utforske de spesielle mulighetene litografisteinen byr på.
Mange mennesker, like mennesker, mennesker i bevegelse, mennesker på vandring. Så lenge lengselen er større enn frykten, er vi i bevegelse.
NY TEKST - ER DØD
Ellen Edminson er grafiker med dyptrykk som sin spesialitet.
Hun jobber både tradisjonelt med etsninger og koldnåler, men også helse-miljøvennlig med fotopolymerteknikker.
I tillegg jobber Edminson med takinstallasjoner bestående av store mengder origamifugler, ca 1500 stykker per installasjon.
Hun trykker for hånd, bretter og monterer fuglene i ulike formasjoner, hengende fra tak.
Etter endt utdanning ved University of Wolverhamton har Edminson vært tilknyttet Norske Grafikeres Verksted i Oslo. Der jobber hun med egen grafikk, holder kurs og er ansatt som verksmester. Ellers jobber Edminson også med etsninger ved Estudi de Gravit Ignasi Aguirre Ruiz i Barcelona.
Hun har hatt en rekke separate utstillinger og vært med på mange kollektiv utstillinger.
Elling Reitan
Ellen Edminson er grafiker med dyptrykk som sin spesialitet.
Hun jobber både tradisjonelt med etsninger og koldnåler, men også helse-miljøvennlig med fotopolymerteknikker.
I tillegg jobber Edminson med takinstallasjoner bestående av store mengder origamifugler, ca 1500 stykker per installasjon.
Hun trykker for hånd, bretter og monterer fuglene i ulike formasjoner, hengende fra tak.
Etter endt utdanning ved University of Wolverhamton har Edminson vært tilknyttet Norske Grafikeres Verksted i Oslo. Der jobber hun med egen grafikk, holder kurs og er ansatt som verksmester. Ellers jobber Edminson også med etsninger ved Estudi de Gravit Ignasi Aguirre Ruiz i Barcelona.
Hun har hatt en rekke separate utstillinger og vært med på mange kollektiv utstillinger.
Ellen Edminsons bilder har et poetisk uttrykk. Det lette og luftige uttrykket gir et inntrykk av ro og stillhet. I mange av bildene er det en sårbarhet, en nerve, som mange kan kjenne seg igjen i.
- Jeg er opptatt av pusterom i hverdagen og søker etter en letthet i det jeg jobber med. Små detaljer i naturen og vinden fascinerer meg - blader og frø som blir hentet av vinden, løftet opp og fraktet avgårde. Jeg undres over hvor de ender opp... Samtidig blir disse inspirasjonskildene ofte metaforer for opplevelser gjennom hverdagene.
Min bilde fortelling handler om et indre landskap i samtale med den ytre verdenHelt siden starten av 70 tallet, har landskapet og naturen nord på, vært mitt symbolspråk.
Tilhørighet og avtrykk av en barndom ligger under med sin melankolske tone, og rommer mye av min fortellingDette har gitt meg et blikk mot hva jeg leter etter.Stadig søker jeg i min underbevissthet etter bilder fra nattlige drømmer eller tanker i mørket. Ofte er jeg våken, mens verden sover, og finner denne tilstanden som en viktig kilde.
Mine naturskildringer er vel så mye et uttrykk for sinnsstemninger som landskapets imitasjon.
Verden slik den er i dag, preger de fleste av oss med uro. Det er derfor ikke til å unngå at også dette gir etterklang inn i mitt kunstnerskap. Jeg forsøker å uttrykke en stille reaksjon på en overdøvende klimatrussel , og samtidig fastholde ordet «hjemlengsel» som noe universelt i det å være menneske.
Å være i naturen, og formidle dens skjønnhet er en stor inspirasjons kilde. Da kan jeg forme mitt sjelelige landskap og lete etter metaforer for å «stemme» bildets uttrykk.
Lyset er det mest interessante. Fra mine mange opphold på mitt atelier i Lofoten, har himmelens skiftende lys blitt noe av det mest betagendeVi trenger himmelen og jorden.
EVA LANGAAS (1940-2016)
Eva debuterte som billedkunster på Høstutstillingen i Oslo som billedvever i 1972. Kort tid deretter begynte hun med malerier og akvareller. Deretter ble det som grafiker hun ble mest aktiv.
Eva hadde internasjonal anerkjennelse med separatutstillinger i Paris, Roma, Geneve, Stockholm og Singapore. I tillegg var hun en aktiv utstiller i en rekke kollektivutstillinger i inn- og utland. Hennes jubileumsutstiiling i Oslo Rådhus på 70-årsdagen ble åpnet av ordfører Fabian Stang, og over 700 kunstinteresserte møtte opp på vernissagen.
Eva har beveget seg fra det mer figurative mot det abstrakte, men nesten alltid med naturen som hovedmotiv. Hennes mange reiser til Nord-Norge preger mange av hennes blå motiver, men også fra hjemmene i Provence, Italia og Vestkysten Sverige har inspirert.
Eva var enestående i sin fargebruk, og hennes popularitet har ikke blitt redusert med årene.
Frank Brunner
Frank Brunner sier at han ikke har behov for å være en samfunnsdebatterende kunstner. Han ønsker å følge folks følelser. Selv om han har solgt svært mange bilder gleder han seg over publikums interesse for arbeidene sine.
Brunner er kjent for sine emosjonelle figurative øyeblikks skildringer. Ofte bruker han vannets speil virkninger av himmelen og lyset. Han oppnår slik en fin malerisk virkning med enkel men avstemt og utsøkt koloritt.
I New York avbildet Brunner spaserende mennesker i Central Park ved hjelp av vannpyttenes speileffekt. Slik tar han oss med en forunderlig verden nesten som et slags ekko fra virkeligheten. Ikke ulikt månens gjenskinnslys som gir oss måneskinnlandskapet.
Globuser er temaet i Brunners nyeste motiver. «Nomaden» er tittelen på en av vedlagte malerier. Det er et stort maleri, en meter høyt, av en mann som går forbi en mengde globuser. En mengde verdener, i regn. Det er i sort, hvitt og farger, som gir assosiasjoner til små lysglimt i vannet når solen skinner på havet, sier kunstneren.
Et av hans bilder heter «Erindring». Brunner forteller at helt siden han var liten og ikke fikk lov til å røre storebrors globus, har han tenkt på øyeblikket da den uhåndgripelig verden ble håndgripelig.
Brunner er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo og med fordypnings-studier i modelltegning ved Ilya Repin-akademiet i St. Petersburg. I 2014 var han festspillutstiller i Galleri EKG (Elverum Kunstgalleri)
Gabrielle Solem Kielland
Født i 1945. Utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo 1962-66.
Gabrielle Kielland arbeider med ulike uttrykksformer. Enten det er på litosteinen eller lerretet, fremkaller hun alltid en gåtefull og sanselig stemning i bildene sine. Frem fra et mektig, fargemettet bakteppe som ofte avdekker hennes fortid med tekstilkunst, trer det frem en fortellende tegning: Konturer av mennesker, dyr eller mytologiske skikkelser som bærer på en historie. Høsten 2007 stilte hun ut i Galleri Briskeby da det ble lansert en bok om hennes kunstnerskap.
Hun er bl.a innkjøpt av Norsk Kulturråd, Nasjonalgalleriet og Bergen Billedgalleri. Kielland sammen med sønnen Nikolai Berg var årets Peer Gynt-kunstnere i 2011, med utstilling i Peer Gynt-huset på Vinstra.
Kunstnerskapet berører på ulike vis menneskets og samfunnets kompleksitet. Jeg utforsker identitet, mellom-menneskelige relasjoner og stedsopplevelser. Arbeidene står som vinduer til ulike hendelser, og fortellinger om møter med natur, kultur, og sted. Det indre, mentale landskapet er et stadig tilbakevendende tema i kunstprosjektene.
Jeg jobber vekselsvis med rene fotografiske prosjekter og prosjekter med ulike materialer.
Jeg har hovedfag i fotografi fra Kunsthøyskolen i Bergen. Etter utdannelsen har jeg med base i Narvik jobbet med utstillinger, installasjoner og utsmykkinger nasjonalt og internasjonalt. Jeg har hatt diverse tillitsverv i NNBK og FFF, deltatt på flere juryerte års-utstillinger, og mottatt ulike stipender.
Gro Mukta Holter (f. 1976) er maler, grafiker, tegner, designer, skribent, installasjonskunstner og tekstilkunstner.
For få år siden ga hun ut boken «Kjære MOR», og samme året lanserte hun kolleksjonen «The ART collection» med kunstputer og sjal i samarbeid med Ladyburk.
Gro Mukta Holter har designet fantasidukken Shwe Shwe Poppis for å skape arbeid til kvinner i Soweto – og dukken har vunnet internasjonal designpris og hedret av blant andre Oprah Winfrey, BBC og Ingerid Schulerud.
Som liten var Odd Nerdrum hennes idol, og hun stod modell for hans maleri «Piken med sommerfuglen» som er del av David Bowies kunstsamling. Etter Hovedfag på KHIO i 2004 har Holter hatt et 20-talls separatutstillinger i gallerier- og kunstforeninger over hele landet og et 50-talls kollektivutstillinger.
Mottok Oslo Kommunes Kunst og Kulturstipend (2010) og Statens Kunstnerstipend, arbeidsstipend for yngre nyetablerte kunstnere og er bl.a innkjøpt av Høyskolen i Oslo og Likestillingsdepartementet samt flere private samlinger. Holters kunstnerskap handler om å verdsette håndverksteknikker og verdier, der identitet og en heuristisk tilnærming står i fokus.
Atmosfæren i motivene omfatter gjenkjennelige elementer, kombinert med en magisk realisme.
Så lenge jeg kan huske har jeg tegnet og malt, og siden 2003 har jeg jobbet heltid som kunstner. Det er humoristiske og melankolske ku- og fuglemotiver jeg er mest kjent for.
Det har blitt mer enn 60 separatutstillinger og over 100 kollektivutstillinger siden debuten i 2003.
Jeg jobber med alle typer medier: Olje, akryl, akvarell, pastell, gouache, tusj, fargeblyanter og blekk. Arbeider blir til på lerret, papir eller MDF-plater.
I tillegg har jeg trykket en rekke litografier, bl.a. hos Fredriksens Grafikk, Stentrykk, Jørund Sørensen og Tidaholm litografiska verkstad. Serigrafi (silketrykk) og DGA (digitalt grafisk arbeid) er også teknikker jeg ofte benytter.
Mine mindre arbeider har ofte en tegneseriaktig utrykksform, og i de store maleriene mine bruker jeg en blanding av naturalistisk tegning kombinert med et nonfigurativt utrykk. Jeg jobber som regel med mange store og små arbeider på samme tid, og jeg liker godt å variere både teknikker, materialer, uttrykk og størrelser på verkene jeg fremstiller.
I ni år har Gunn Vottestad malt og tegnet sokkelhus fra Nord-Norge, disse karakteristiske kysthusene bygget i enkle materialer rett etter krigen.
Husene hennes selges i over førti gallerier fra Svalbard til Lindesnes.
Men husene til Vottestad handler om noe mer enn kunstnerens hjemlengsel til barndommens Nord-Norge.
I husene kan vi selv legge inn våre følelser og historier.
Og i de stille, melankolske og nesten ensomme husene ligger det også mye av Vottestads datter, Bea, som mangler språk.
Hedda Kise
Hedda Kise er kanskje mest kjent som en av de første programlederne i God Morgen Norge på TV2 og for naturprogrammer på TV2, blant annet «Turklar» som fikk pris for «beste familieprogram» , «Dyreriket» og «Jenter på hjul».
Hun var den første ambassadøren for Friluftslivets år i Norge. Det sterke forholdet til naturen gjenspeiler seg tydelig i hennes arbeid.
Samtidig interesserer hun seg for sosiale og mellommenneskelige problemer. Hun har jobbet som journalist og programleder i mer enn 20 år, og det er en erfaring som hun bygger videre på i sine kunstneriske arbeider.
Hedda Kise holder foredrag om hvordan komme seg gjennom livskriser med øyeblikk av lykke.
Hilde Eilertsen Sletvold
Hilde Eilertsen Sletvold ble født i Harstad i 1965, men er nå bosatt i Tromsø. Hun er utdannet barnesykepleier og pedagogisk veileder. I 1990 begynte hun med akvarellmaling. De siste årene har hun malt på heltid. I dag har hun sitt atelier på Smørtorget i Tromsø sentrum, hvor hun også er en av gründerne. Etter sin første separatutstilling i Tromsø i 2008, har Hilde hatt flere separat- og gruppeutstillinger. Hennes akvareller har blitt svært godt mottatt av gallerier og publikum over hele landet. Hun har blitt kalt en ambassadør for lyset i nord.
Også på den internasjonale arena er Hilde et spennende navn. I 2012 ble hun valgt ut til å representere Nordiska Akvarellselskapet på ECWS (European Confederation of Watercolour Societies) sin festival i Genova. Hun ble også juryert av the International Watercolor Society i 2012, 2013 og 2014.
Ingun Dahlin
Ingun Dahlin er født i 1961, og bor på Heimdal i Trondheim.
Hun tok sin utdannelse ved Statens Håndverk og Kunstindustrihøyskole i Oslo, og ved Statens lærerskole i forming, Oslo fra 1982-88.
Ingun Dahlin er blitt en av landets aller fremste keramikere, og hun har hatt utstillinger over hele landet.
De vakre skulpturene hennes har også funnet veien til en rekke offentlige bygg og private hjem, blant annet St. Olavs hospital, Olavshallen, Olsvik kirke og skulpturparken i Petrozavodsk i Russland.
De flotte detaljene kombinert med en harmonisk fargebruk har inspirert og truffet mange av våre kunder.
Jan Harr
Jeg verken kan eller vil lyve i mine bilder, og må være trofast mot min natur. Engene vil alltid være motiver jeg kommer tilbake til, og mine valmuer er en evig lengsel i meg mot det eksotiske.
Jeg bruker blomster i mine bilder, fordi blomstene er vakre, og fordi jeg som estetiker gjerne vil formidle skjønnhet.
I tillegg til skjønnheten tilstreber jeg ro. Bildene skal være et sted å hvile tanken og øynene. I slik å forstå at man skal flykte inn i harmonien og skjønnheten, men kanskje være der av og til.
Jan Harr er kjent for sine rikt detaljerte blomsterbilder, men også for sine naturskjønne landskaper med motiver fra hans hjemsted. Han regnes ble de unge nyromantikerne som omkring 1970 formulerte en ny lyrisk naturopplevelse.
Han har blant annet skildret fraflyttingstiden i nordnorske samfunn og landskap, men i den senere tid har det blitt flere og flere blomstermalerier.
Jan Olav Forberg er utdannet billedkunstner og har i tredve år arbeidet profesjonelt i mange klassiske teknikker samt med street art-relaterte uttrykk med både frihånds- og sjablongarbeider.
Han er opptatt av å bruke efaringen fra tradisjonelle teknikker innen maleri og grafikk og skape nye muligheter når gatekunst møter tradisjon.
Jan Olav Forberg er medlem av Norske Billedkunstnere og har mottatt støtte til sitt arbeid fra blant andre Norsk Kulturråd, NBK, Norske Grafikere og Oslo Kommune.
Forberg har deltatt på en rekke juryerte og separate utstillinger over hele Norge og er innkjøpt til private og offentlige samlinger.
Den norsk-israelske kunstnerduoen JOHAN REISANG (f.1984) og ELA BURIA (f.1982) bor og arbeider i Berlin.
De har gjort en rekke utstillinger i både inn- og utland, og utført prosjekter som har fått mediedekning i fjernsyn og aviser både i Tyskland og her hjemme. De har også utført oppdrag for et stort spekter av kunder som spenner fra Den norske regjeringen til mange av de store norske forlagene.
Jonny Andvik (født 1966), bor og arbeider i Telemark. Han maler i en figurativ realisme som ved første øyekast sier noe om naturen som skjønnhet og idyll, men hvor landskap er bærer av et narrativ og symboler - underliggende fortellinger. Filosofi er en vital del av Andviks drivkraft. Quo vadis? Hvor går du? Det er undring i spørsmål som berører tid, hvem vi er og hvor vi går.
Jonny Andvik har over 30 års fartstid som maler og grafiker. Utdannet i visuelle fag ved Skolen for grafisk formgiving 1984 - 1986, Exeter College of Art and Design 1989 - 1990, England og studier ved Nerdrumskolen 1999 - 2004 Utstillinger (i utvalg), The Nordic Heritage Museum, Seattle USA i 2007, The Kitsch biennale, Venice Italia i 2011, Mora kulturhus i Sverige i 2011, Norsk høstfest USA 2015 og mer enn 100 andre utstillinger i Norge og i utlandet.
Bøkene ”Andvik maler Jomfruland” 2010 og ”Med Telemark som atelier” 2011 viser mer enn 200 av hans arbeider.
Jonny Andvik er en av Norges fremste figurative malere og er innkjøpt offentlig, av bedrifter og private. Han er medlem av NBK.
Jøran Flo er født i Oslo 14.09.1962.
Han er Billedhogger, maler og grafiker, og vokste opp dels i Oslo, og dels i Flo-familiens hjembygd i Stryn, Nordfjord.
Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (1981-82) og ved Statens Kunstakademi (1982-89), hvor han studerte grafikk under Guttorm Guttormsgaard og skulptur under Boge Berg og Steinar Kristensen.
Siden debuten i 1982 har Jøran Flo hatt et utall separatutstillinger med grafikk og skulptur over hele landet, bl.a. i Galleri BI-Z i Kristiansand, Galleri Unique på Eidsvoll og Galleri Amare i Stavanger.
Ofte viser bildene en plastiske form som har sitt opphav i Flos bakgrunn som skulptør.
Denne framgangsrike kunstneren arbeider parallelt med grafikk, skulptur og maleri, og forteller at det de har til felles, er at tegningen er utgangspunktet. Arbeidet med tredimensjonale former blir dermed svært nyttig også for grafikeren.
Flo har sterk tilknytting til Flo - familiens hjembygd Nordfjord, som med sin storslagne natur preger mange av hans arbeider.
Kristin Antonsen
Oppvokst i Trondheim og Oslo, og bosatte seg i Son 2011.Hun har alltid jobbet med kunst og estetiske fag. Og hun hadde sitt eget smykkeverksted før hun begynte på Statens kunst og håndverkskole.Hun har også virket som tegnelærer.I 2010 gjorde hun en helomvending hvor hun gikk fra å være smykkedesigner og produsent, til billedkunst etter et svært inspirerende møte med en billedkunstner.Han ble også hennes mentor.Hun debuterte billedkunstner med separatutstilling i 2012.De første par årene tegnet og malte hun først på lerret, deretter ble det mer og mer digitalt med tegnebrett og Mac. Teknikk kalt DGA; Digital Graphic Art. Hun har en leken stil. Kunsten hennes utgjør et spekter av motiver og teknikker, alt fra rent maleri til sammensatte surrealistiske kollasjer da hun elsker å eksperimentere. Hun har funnet sin egenart, og kunsten hennes viser seg være svært publikumsvennlig, og jobber nå med kunsten på heltid.
Kari Rindahl Endresen bor og jobber i Tromsø. Hun har en bachelor i
journalistikk og har studert kunsthistorie ved Universitetet i Bergen.
Hun gjennomførte billedkunstutdanning ved Nydalen Kunstskole i 2021.
I 2008 sa hun opp jobben som journalist for å satse fullt og helt på kunsten. Kari har jevnlige separatutstillinger i Norge, og har også deltatt på utstilling i New York. Bildene hennes er kjøpt inn av private og offentlige virksomheter. Kari er representert på mange kunstgallerier i Norge og i H.M. Dronning Sonjas private kunstsamling. Hun har også gitt ut kunstbøker og bidratt med kunst til vinetiketter og skjerf.
Kari har jobbet med akvarellmaling i over 20 år. De siste årene på heltid fra sitt ateliér i Tromsø og periodevis i Skrova. I tillegg har hun jobbet med litografier på verksted i Oslo og Kristiansand.
De siste årene har hun også hatt fokus på akryl som en del av hennes nye kunstuttrykk.
Endresen er født og oppvokst i Tromsø, men har sterke røtter på nordlandskysten, et område der hun også henter inspirasjon. Nå har også Skrova i Lofoten fått en viktig plass i hennes kunstneriske virksomhet. Kari liker å leke med kontraster og har over år utviklet en helt særegen og røff malestil. Det nordnorske landskapet går igjen i Karis motiver. Og nettopp de sterke kontrastene og overraskende skiftningene derfra preger både fargevalg, lys og stemning i hennes arbeid.
Line Schjølberg arbeider i et figurativt, poetisk formspråk der hun er opptatt av komposisjon, stemning og atmosfære.
Hun er interessert i flatens muligheter for å skape illusjon av dybde og rom, og som et virkemiddel for å kunne si noe om de psykologiske mellomrommene i tilværelsen; det synlige og det usynlige, det virkelige og det uvirkelige. Innholdsmessig rommer arbeidene ofte en tvetydighet med ulike hint om noe uforklart. Det kan være hverdagslige situasjoner, men med en undertone av noe foruroligende.
Samtidig står det drømmeaktige sentralt, og hun søker å skape en dualitet i sine arbeider. De ofte poetiske, idylliske scenene som utspiller seg har en usikkerhet i seg, noe ulmer under overflaten. I motivkretsen ser ser vi ofte barn som går igjen. Barn som historiefortellere, kan vekke personlige assosiasjoner og være døråpnere til lukkede rom i en selv.
Line Schjølberg arbeider med både maleri, grafikk og skulptur.
Født og vokst opp i Herøy, Sunnmøre 1953 , har bodd i Narvik siden 1976.
Utdannet ved Bergen Kunsthåndverkskole (nå Kunsthøyskolen i Bergen) og Studieatelieret. Medlem av Nordnorske Billedkunstnere og Norske Kunsthåndverkere Nordnorge
Arbeider med stofftrykk, silketrykk på bomull og lin : Billedtepper, løpere, skjerf. Plukker element fra dagligliv, naturen, bøker og tidsskrift - og bruker i tillegg mer abstrakte former.
Dette blir komponert sammen i stemninger, fortellinger og landskap.
Horisonten er ofte med, siden Marit har vokst opp ved havet.
Hun har hatt en del offentlige oppdrag og innkjøp i skoler, universitet, sykehus og sykehjem.
Hun har også hatt separatutstillinger og vært med på gruppeutstillinger rundt i landet, og mottatt statlige stipend.
Oppvokst i Trondheim og Oslo, og bosatte seg i Son 2011.
Hun har alltid jobbet med kunst og estetiske fag. Og hun hadde sitt eget smykkeverksted før hun begynte på Statens kunst og håndverkskole.
Hun har også virket som tegnelærer.
I 2010 gjorde hun en helomvending hvor hun gikk fra å være smykkedesigner og produsent, til billedkunst etter et svært inspirerende møte med en billedkunstner.
Han ble også hennes mentor.
Hun debuterte billedkunstner med separatutstilling i 2012.
De første par årene tegnet og malte hun først på lerret, deretter ble det mer og mer digitalt med tegnebrett og Mac. Teknikk kalt DGA; Digital Graphic Art. Hun har en leken stil. Kunsten hennes utgjør et spekter av motiver og teknikker, alt fra rent maleri til sammensatte surrealistiske kollasjer da hun elsker å eksperimentere. Hun har funnet sin egenart, og kunsten hennes viser seg være svært publikumsvennlig, og jobber nå med kunsten på heltid.
I løpet av de siste 30 årene har Widerberg hatt over 90 separatutstillinger, deltatt på nærmere 100 kollektive utstillinger og hatt over 70 utsmykningsoppdrag, både nasjonalt og internasjonalt. Blant de mest profilerte utsmykningene er monumentene av Thor Heyerdahl og Trygve Lie, utsmykning av Regjeringsbygget, Gardermoen hovedflyplass og Northumbria University i Newcastle. Han er også kjent for å ha utført minnemonumentene i 53 kommuner som mistet noen i forbindelse med 22.juli tragedien.
Gjennom disse utstillingene og offentlige utsmykkinger har han nådd et stort publikum, og regnes i dag som en av samtidens mest betydelige billedhuggere.
Han arbeider i hovedsak med skulpturer i stein og bronse, men også med glass, gjennom et samarbeid med Hadeland Glassverk. Ved siden av å være billedhugger har han hele tiden arbeidet med grafikk og maleri .
Widerberg er representert i flere nasjonale og internasjonale kunstsamlinger.
Disse inkluderer bl.a. Nasjonalmuseet, Lillehammer Kunstmuseum, Kistefos museet, Nordea kunstsamling, Statoils kunstsamling, Parabola Estate, Newcastle og The Johnson Collection, USA.
Orion Righard
Orion Righard er født i Lomma i Sverige i 1969, og begynte sin kunstutdannelse i 1987. Han har studert kunst ved en rekke akademier og universiteter i Europa. Orion har og bodd og vært utøvende kunstner flere steder.
Orion Righard bor nå i Ask i Sverige.
Han er kjent for sine konger og arbeider med maleriet i kombinasjon med tekst.
Det er små setninger i dialog med den tynne skjøre kongen og den lille prinsen.
Ørjan Righard har byttet navn til Orion Righard!
Nina Merete Berg
Selvlært kunstner som lager alt for hånd .leter etter ulike og unike utrykk i kunsten om det er håndlagede kunstpotter el skulpturer.
Elsker natur å henter overskudd /inspirasjon fra alt det vakre vi har rundt oss.
Peter Marron
TA BORT
Rolf Nerli er født i Siljan i 1951, men bor og arbeider i Tønsberg.
Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo i tidsrommet 1971-74, og ved Statens Kunstakademi 1974-80.
Han hadde sin første separatutstilling i Kunstner- forbundet i Oslo i 1980, og har siden drevet en meget aktiv utstillingsvirksomhet med mønstringer over hele landet, bl.a. i Stavanger Kunstforening og Galleri Nordstrand i Oslo, og nå nylig på Gulden Kunstverk ved Drammen.
Nerli har også deltatt på en mengde kollektive utstillinger i inn- og utland, som Grafikk-triennalen i Fredrikstad og Grafikkbiennalen i Krakow i Polen.
Rolf Nerli er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd. I 2008 ble han årets Nobelkunstner.
Leire er et materiale som aldri slutter å fasinere meg. Den er medgjørlig men samtidig utfordrende og krevende. Jeg liker best å jobbe med skulpturer og relieff, men produserer også både små og store lysfat.
Som en motsats til arbeidet med leire tar jeg mye bilder, men tematikken er lik, fokus på mennesker og uttrykk.
Jeg har et ønske om å gi betrakteren en estetisk opplevelse med tanke på form, farge og uttrykk.
Det skal gjøre godt å se på skulpturene og man kan gjerne leve seg inn i deres drømmende uttrykk.
De har en lengsel i øynene. Det er noe der som de lengter etter, slik som det er med de fleste av oss. De figurative skulpturene blir gjerne en kontrast til svart-hvitt portrettene og enkle lysfat, men jeg har samtidig et ønske om å formidle samhørighet mellom ulike uttrykk.
Foto; Pål Hornburg
FINN TEKST
Runi Langum er utdannet ved kunstakademiet i Trondheim 1978-1983. Hun fortsatte studiene ved Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts, Paris 1983-1986 der hun spesialiserte seg i tegning og fikk 1.prix de dessin i 1986.
Utstillingen “Tegn” i Trondheim Kunstforening 1985 markerte kunstneren som en tegner i store format.
Utstillingen 1984-2005, Haugar Kunstmuseum oppsummerte tyve års virksomhet som tegner. Der de animerte filmene “Leikr”1995 og “Expedition”2001 viste Langums tegninger i et samspill med lyd.
Som grafiker arbeider Langum hovedsakelig med litografi. Motivkretsen består av mennesker/natur og er framstilt med vare flytende streker satt i kontrast mot ekspressive anslag. Streker er seismografisk.
Hun har også tegnet på stein. I elveparken Drammen to skulpturer med relieff. En tilsvarende utsmykning står foran Viken Skog, Hønefoss.
Langum er representert ved en rekke gallerier i Norge. Arbeidene hennes er kjøpt inn av bla. Nasjonalmuseet for kunst, Stenersenmuseet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd og Haugar Vestfold Kunstmuseum.
Helt siden jeg var liten, har jeg hatt en fasinasjon for leire. Å kunne skape en gjenstand av en klump med leire var fantastisk syntes jeg. Prosessen fra leire til keramikk gir meg en tilfredstillelse ved lagingen av en gjenstand. Forandringen fra myk leire, til hard keramikk er stor. Å sitte ved dreieskiven og skape kopper og boller er en meditativ handling.
Jeg har vært på Embla keramikk siden 1999. Embla keramikk er et av de eldste keramikkverkstedene i Oslo Vi er et aktivt verksted med butikk i nedre del av Hegdehaugsveien, sentralt i Oslo. I tillegg til egenproduksjon arrangerer vi kurs og Workshops
Jeg har 2 år på Tegning, Form og Farge. Er i stor grad autodidakt innen keramikk, men har deltatt på en rekke kurs og har hatt privattimer både i Norge, Danmark og USA.
Jeg dreier og skulpturerer i steingods og porselen.
Mitt ”varemerke” er dreide boller og kopper med skulpturerte dyr som henger på kanten. Jeg skulpturere mennesker og dyr.
Menneskene mine har ikke ansikt, da jeg er opptatt av form, bevegelse og uttrykk. Dyrene min er noe realistiske, og har ofte en gullkrone.
Har ikke tekst
Foto; Øyvind Yvonne
Sverre Bjertnæs har etterhvert blitt betegnet som en sentral kunstner i sin generasjon. Han begynte uvanlig tidlig, og flyttet til Oslo allerede som 16 åring og har siden markert seg på mange arenaer i norsk kunstliv. Typisk for Bjertnæs er at han alltid har vært interessert i å utforske nye muligheter til å uttrykke seg på gjennom kunsten sin. I de tidlige årene hadde Bjertnæs et klassisk figurativ uttrykk i maleriene sine med referanser til Rembrandt og barokken. Siden utviklet han et kunstnerskap som først og fremst plasserer seg i en norsk modernistisk tradisjon.
Etterhvert som Bjertnæs utviklet seg og kunnskapen sin, utviklet også kunsten seg, og etter fem år på statens kunsthøyskole, samt to år på Dutch Art Institute i Nederland, var Sverre allerede dypt inne i et mer moderne uttrykk. Etter det omfattende samarbeidet med Bjarne Melgaard i 2011 som fikk internasjonal oppmerksomhet, utforsket kunstneren for alvor grafikk som uttrykksform.
Det ble laget flere forskjellige opplag i teknikker som litografi, dyptrykk og tresnitt både alene og i samarbeid med andre kunstnere som Håkon Bleken og Bjarne Melgaard, men det var først da Sverre kom i kontakt med det gamle trykkeriet til Per Kirkeby i København, at han virkelig fikk øynene opp for Serigrafi.
I serigrafi teknikken blir maling manuelt presset gjennom en silke-duk uten innslag fra automatikk eller data, og uttrykket legger seg tett opptil Bjernæs ́ malerier. Trykkeren og Bjertnæs står selv å håndgrunner hvert enkelt ark med fortynnet oljemaling og pensel, og det er med på å gi trykkene et helt spesielt uttrykk.
Tom Erik Andersen
Maler og grafiker.
Det dreier seg alltid om å frembringe en indre verden gjennom å observere den ytre. Et virkelige/ overvirkelige, det bevisste/ ubevisste, det synlige/ usynlige og de uventete/ overraskende scener. Mine arbeider handler om å beskrive det menneskelige gjennom det personlige. Det viktigste i kunsten er at den har et universelt språk. - et språk som alle kan forstå.
Jeg ønsker at min kunst oppleves uten ytre betingelser og at betrakteren skal stole på sin egen forståelse av motivene. Bildene kan ofte oppfattes som melankolske eller humoristiske, men likevel har symbolikken et grunnleggende hovedtema; - det menneskelige i verden. Jeg ønsker å være personlig i min kunst og beskrive det menneskelige. I min kunst forsøker jeg å beskrive det menneskelige gjennom det personlige Når den kreative prosessen starter vet jeg ikke helt. Kanskje den alltid er der.
Og kanskje derfor kommer ideene hele tiden, uavhengig av hva jeg gjør eller hvor jeg er. Innholdet er fundamentet i bildene mine og jeg arbeider alltid mot den grunnleggende ideen.
I hvert bilde ønsker jeg å gi innholdet form og harmoni slik at betrakteren får ro til å forstå verket. Slik kan en dialog mellom betrakteren og bildet starte.
LEGG INN NYTT BILDE
Født 04. 10. 1968 Trondheim. Oppvokst på Helgeland i Nordland.
Eier og driver mitt eget studio...GALLERIET TLO.
Rotløs ungdom passer helt perfekt i en beskrivelse om meg selv og den veien som jeg skulle velge.
Motgang gjør deg sterk sies det, der vil jeg legge til: motgang legger til rette for kreative prosesser som beriker menneske.
Mitt første minne av å klare og få til ett portrett som faktisk lignet, er helt ubeskrivelig fantastisk. Var da blitt 15 år og i møte med en fantastisk tegnelærer på VGs/ grafisk design. Det var også opplevelsen av riktig verktøy, at en blyant ikke bare var en type HB blyant, papir ikke bare var i A4 format og helt slett osv . . .Dette ble starten for meg og forelskelsen i tegnefaget. Etter 3 år på kunstskole, derav to år i dekormaler faget, var det illusjonsmaleriet som tiltrakk meg mest. Dessverre utviklet jeg allergi mot olje maling. Det ble starten på en, som jeg selv kaller det«Altoppslukende intens tegne meditasjon "Å tegne er å se". Fem ord som kan tolkes på så mange måter...
For meg betyr disse ordene muligheten til å fortelle igjennom tegninger en historie om levd liv og formidle historier som har vært, som er og som blir til etterhvert som tiden går. Det og virkelig kunne stoppe opp for å se og studere detaljer, ikke bare rent teknisk, men noen ganger tenke gjennom hva som egentlig ble sagt osv...når jeg ikke er så flink med ord, blir det å tegne min måte å fortelle en historie på .
Jeg lar meg inspirere av herlige, originale mennesker som jeg møter på min vei. Det å kunne fange et uttrykk/ord som blir sagt i løpet av noen sekunder, for så å feste det til tegneblokken med mine streker. Det handler også om å bruke tegningen som terapi.
Oppvokst i Trondheim og Oslo, og bosatte seg i Son 2011.
Hun har alltid jobbet med kunst og estetiske fag. Og hun hadde sitt eget smykkeverksted før hun begynte på Statens kunst og håndverkskole.
Hun har også virket som tegnelærer.
I 2010 gjorde hun en helomvending hvor hun gikk fra å være smykkedesigner og produsent, til billedkunst etter et svært inspirerende møte med en billedkunstner.
Han ble også hennes mentor.
Hun debuterte billedkunstner med separatutstilling i 2012.
De første par årene tegnet og malte hun først på lerret, deretter ble det mer og mer digitalt med tegnebrett og Mac. Teknikk kalt DGA; Digital Graphic Art. Hun har en leken stil. Kunsten hennes utgjør et spekter av motiver og teknikker, alt fra rent maleri til sammensatte surrealistiske kollasjer da hun elsker å eksperimentere. Hun har funnet sin egenart, og kunsten hennes viser seg være svært publikumsvennlig, og jobber nå med kunsten på heltid.
Ingenting
Yngve Reidar Vold
Yngve Reidar Vold er en av Norges fineste og mest profilerte grafikere. Han har litografier i utvalgte gallerier over hele Norge og har jevnlige separatutstillinger.
Litografi: Vold har gjennom hele sin karriere arbeidet med grafikk og i hovedsak med litografi.
Han var en periode medlem av blant annet grafikkverkstedet Nora-Gras i Oslo, men har siden 1989 hatt sitt atelier på Nesodden. Vold trykker sine litografier hos J. Sørensens litografitrykkeri på Torød.
Pastell: Volds pastelltegninger vokste frem på 1990-tallet som et viktig uttrykk, i etterkant av noen lengre opphold i Paris. Det myke i pastellteknikken ble inspirasjon til sterke, egne verk. Men etter hvert ble dette vare pastelluttrykket med over i også Volds litografiteknikk, og er i dag nærmest som en kunstnerisk signatur i hans bilder.
Akryl: Også akryl- og oljeteknikk er etter hvert kommet stadig mer tilbake i Volds uttrykk. Det har de senere årene gitt ham en enda større uttrykksmessig frihet og resultert i grovere overflater. På samme måte som pastelluttrykket på 90-tallet brakte litografiene inn i et nytt uttrykk, påvirker i dag hans maleriske tilnærming mer og mer hans litografiteknikk.
Yvonnne Jeanette Karlsen (1966) er født og oppvokst i Fredrikstad. Hun bor i hjembyen, der hun også har atelier.
Sin utdannelse har hun fra reklame og estetiske fag ved Glemmen videregående skole. Hun var elev av Eser Afacan i 3 år. Med sitt vare og sanselige uttrykk og en fascinasjon for menneskekroppen, er hun en av de moderne kunstnere som er gjenskapere og tradisjonsbærere av en klassisk uttrykksform. Kunsten hennes består i hovedssak av oljemalerier og litografier.
Yvonne Jeanette Karlsen har vært representert på en rekke utstillinger, bl.a i Tyrkia, Oslo, Drøbak, Moss, Ski, Tønsberg og i Stavern. Hun har også vært omtalt flere ganger i bladet «Kunst» og "Kunstsamleren". Yvonne har også en stor tilhengerskare i Tyrkia, som følge av en stor utstilling i regi av den tyrkiske stat.
Ved en av hennes hennes siste utstillinger i Oslo, Frie Kunstner galleri, skrev den svenske poeten Håkan Sandell:
"Ett intressant tillskott utifrån till Oslos klassiskt-figurativa miljö finner jag i Yvonne Jeanette Karlsens sensuella och anatomiskt sköna djupmåleri, med dess goda öga för hud och ljus, där kulördramatiken från 1500-talets manierister möter 1800- talets realistiskt akademiska målare vad gäller bildernas motivuppbyggnad. Helt samtida känns de avspända intima stämningarna och den skugglösa klarheten."
Wartiainen (født 1976) er utdannet ved institutt for informatikk ved UiO og har bakgrunn som it-konsulent. Hun er en autodidakt kunstner som er kurset hos Norske Grafikeres Verksted innen tradisjonelle dyptrykk teknikker, og videreutdannet innen digitale bilder ved OsloMet. Dette gir henne en bredde til å jobbe med tradisjonelle teknikker som maleri, koldnål, etsning og litografi, og nyere digitale teknikker som DGA. Wartiainens formspråk inneholder figurative elementer som er satt inn i abstrakte landskap. Hun elsker bevegelse, linjer og runde former; i rom, i mellom årsak og virkning, i mellom mennesker og natur, og ikke minst mennesker i mellom. Dette kommer til uttrykk i motivene hennes ved at hun strekker i mennesket og kobler individet sammen med andre mennesker og til omgivelser. Kunsten er for Wartiainen et sted hvor hun forholder seg til regler der hun ønsker og ignorerer de der hun ønsker det - kunsten gir følelse av frihet. Denne friheten inviterer Wartiainen betrakteren til å ta del i ved å gi betrakteren rom og frihet til å tolke motivene ut i fra egen referanseramme og erfaring. Wartiainen er kjøpt inn av store aktører som bl.a. Amnesty International og Statoil Hydro, og hun har levert bilder til en rekker priser som eksempelvis Barentsprisen og prisen ”Ærefrykt for livet” som ble tildelt vår nasjonalskatt Wenche Foss.
Rino Larsens bilder er ofte fargesterke og energiske. Temaene i hans bilder er inspirert av livsglede, kjærlighet, energi og undring. Komposisjonene er sammensatte og i mange av dem ligger det skjulte elementer og budskap man ikke alltid opplever uten å studere nøye.
Larsen er bosatt og arbeider ved Lillestrøm. Med en lang bakgrunn som illustratør og designer bruker han erfaringene bevisst i omgang med både farger, det figurative og det abstrakte. Han har hatt en rekke utstillinger og har på kort tid fått et stort publikum.
MAN - FRE: 11:00 - 16:00
TORSDAG: 11:00 - 17:00
LØRDAG: 11:00 - 14:00
© 2022 by GalleriMY Design & hosting Mohn Lights AS